Jättegott, saftigt och lättbakat är det, men behöver lång tid i ugnen. Jag har mest bakat matbröd med jäst den senaste tiden, men fick lust att göra ett bikarbonatbröd
Till skillnad från jäsbröd, som jag tycker lätt blir lite tråkiga om man inte använder mycket vetemjöl, kan man med fördel baka dessa bröd med enbart grovt mjöl
Jag har utgått från ett vanligt recept på ett filmjölksbröd och ändrat på det. Cecilias grova filmjölksbrödTill 1 bröd behövs. 5/6 dl grovt rågmjöl. 5/6 dl grovt rågmjöl
Detta var det smidigaste bröd jag bakat, behövde inte ens ta fram assistenten. Man blandar samman alla torra ingredienser och därefter vätska, klickar i en form och in i ugnen
6 dl grovt rågmjöl, det var slut hemma så jag tog Wästgötarnas fullkornsmjöl av spelt. 6 dl grovt rågmjöl, det var slut hemma så jag tog Wästgötarnas fullkornsmjöl av spelt
Blanda ner grovt rågmjöl, grahamsmjöl, mörkt lantbrödsmjöl, linfrö och solrosfrö. 1 dl grovt rågmjöl. Koka en gröt av 5 dl vatten, havregryn, rågkross och vetekross
Det har blivit så himla roligt att baka eget bröd sedan jag införskaffade min Kitchen Aid. Jag har testat allt från klassiska recept, andras brödrecept till att experimentera en hel del själv
Testa du med, älskar sånt här filmjölksbröd då det inte behöver jäsa. Idag på jobbet bakade jag lite bröd med barnen, ja ni hör ju själva, hinner man inte baka hemma gör man det på jobbet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.