Lättbakad äppelpaj | Foodfolder - Vin, matglädje och inspiration!
www.foodfolder.se
www.foodfolder.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 6 st Äpplen ( cirka antal )
  • 1150 g Smör
  • 13 dl Havregryn
  • 12 dl Socker
  • 10,5 dl Ljus sirap
  • 11,5 dl Vetemjöl
  • 10,5 tsk Bakpulver
  • 12 msk Mjölk
  • 1 Ingredienser 6 st Äpplen ( cirka antal ) 150 g Smör 3 dl Havregryn 2 dl Socker 0,5 dl Ljus sirap 1,5 dl Vetemjöl 0,5 tsk Bakpulver 2 msk Mjölk Skriv utGör så här: Sätt på ugnen på 175 gr.
  • Smält smöret i en kastrull och ställ åt sidan.
  • Blanda i alla övriga ingredienser, förutom äpplena, till en härlig smet.
  • Skala, kärna ur och skiva äpplena. Gärna tunna fina skivor.
  • Smörj en ugnssäker form och lägg sedan i äppelbitarna.
  • Fördela sedan smeten över äpplena.
  • Skjuts in i ugnen i ca 30min eller tills pajen är lätt brun på toppen.
  • Ät som den är, alternativt med glass eller vaniljsås.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.