1 Ingredienser
6 st Äpplen ( cirka antal ) 150 g Smör 3 dl Havregryn 2 dl Socker 0,5 dl Ljus sirap 1,5 dl Vetemjöl 0,5 tsk Bakpulver 2 msk Mjölk Skriv utGör så här: Sätt på ugnen på 175 gr.
Smält smöret i en kastrull och ställ åt sidan.
Blanda i alla övriga ingredienser, förutom äpplena, till en härlig smet.
Skala, kärna ur och skiva äpplena. Gärna tunna fina skivor.
Smörj en ugnssäker form och lägg sedan i äppelbitarna.
Fördela sedan smeten över äpplena.
Skjuts in i ugnen i ca 30min eller tills pajen är lätt brun på toppen.
Ät som den är, alternativt med glass eller vaniljsås.
T-bone steak. Grilla köttet med salt och peppar på låg värme (ca 125 g) till ca 50 grader och låt de sedan vila 8-10 minuter i aluminiumfolie eller smörpapper, tänk på att inner temperaturen stiger när de vilar. 56° C - ta bort från grillen mellan 50-52° C. 58° C - ta bort från grillen mellan 52-54° C. 62° C - ta bort från grillen mellan 54-56° C
Blanda olivolja, soja, honung, worcestershire, vitlök, timjan, salt och peppar till en marinad. Strimla kycklingen och lägg i dubbla plastpåsar tillsammans med marinaden
Jag har ändå så svårt att förstå både köttbullar och fiskpinnar från fabrik. Vill man ens veta vad som mals ned, pressas ihop och sedan döljs bakom en tjock panering
Bryn smöret och låt chokladen smälta med smöret. Vispa ägg och socker vitt och fluffigt. Blanda de torra ingredienserna och sikta ner i äggsmeten, vänd runt tills det är blandat, häll i chokladsmöret
ev ytterligare salt och peppar. 2 st limefrukter, skalet och saften. Ingredienser 3 st gul lök 2 st vitlöksklyftor 2 st limefrukter, skalet och saften 5 dl kycklingbuljong 4 st kycklingfilé 2 msk olja till stekning 1 msk smör till stekning 1 tsk spiskummin 1 tsk salt 1 krm svartpeppar 0,5 g saffran 1,5 tsk sambal oelek 1 msk maizenamjöl 2 msk vatten ev ytterligare salt och peppar Dekorering
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.