Jag har skrivit om den förr mig jag gör det igen - chokladpajen. Den är grymt mäktig, så den räcker till många, och, precis som allt annat jag vill äta nu, är den mycket trösterik med all sin choklad, rent av kärleksfull
) men snart så och då hoppas jag att ni följer med mig såklart. Hur som haver så längtar jag redan efter fikat, för då ska jag minsann smälla i mig några av de här godsakerna, kolakakor med hasselnötsbotten, bara inte klokt så goda de är
Nu ska jag slänga mig raklång i soffan dels för att jag har en mycket ilsken ansiktsnerv och dels för att jag har varit på ett mindre roligt läkarbesök, men mer om det en annan dag, nu mot soffan
Jag ville dela med mig av mitt stora intresse för mat och hälsa, inspirera och hjälpa till, och visa på möjligheter att äta gott även som glutenintolerant
Så vi pressar apelsiner för glatta livet här hemma och i dag till åt vi migas. Lite lagom lyxigt med färskpressad apelsinjuice till frukost och jag är storkonsument på apelsiner just nu
Det är så enkelt att göra en stor sats, frysa in och sen har man i flera veckor. Jag har gjort "basmat" exempelvis potatis, palsternacka och kålrot som jag har kokat, mixat och sen fryst in i muffinsformar som jag tycker är perfekta
Det ska smaka starkt och rätt salt. Om det kantrar, slå av lite vätska och häll på nytt vatten. Koka tills pastan är nästan klar och vattnet reducerats till ett par deciliter
Jag själv har också hunnit med att träna och trots att jag dragit ner lite på maten igen för att hålla formen till Fitnessfestivalen så känner jag mig riktigt pigg och stark i kroppen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.