Pressa limen och rör ihop saften med vatten, créme fraiche, kalvfond, sambal oelek, soya och honung. Detta kan göras direkt i en stekpanna med lock eller i en gryta
Dessto mer grönsaker du tar, dessto mindre kommer limen och chilin att smaka, men fyller du en tallrik med grönsaker och rotselleri så kommer styrkan att hamna någonstans på medium/stark på hetskalan
Smaka av med mer chili, örtsalt och peppar. Jag gjorde min egen variant med bönpasta, chili- och lime "järpish" samt avokadopesto - vilket är en lite nyttigare, lite grönare och faktiskt till och med kanske en mycket godare måltid
Blanda lite mer än hälften av limesaftenmed olivolja, avokado, chili, salladslök och koriander. Jag har ett antal fiskrecept som jag har ramlat på hos olika bloggare och matsajter
Ceviche kommer ursprungligen från Peru och kan modifieras allt efter smak, vanliga ingredienser är färsk koriander och mango ihop med chilin och citron/lime
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.