Kycklingwok med grönsaker
receptfavoriter.se
receptfavoriter.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer, ca 450 gram
  • 1 Marinad: 1 klyfta vitlök
  • 10,5 röd chilifrukt
  • 12 msk hackad ingefära
  • 11 tsk sesamolja
  • 11 msk maizena
  • 10,5 dl vatten
  • 11 tsk ljus soja
  • 12 msk matolja
  • 1 GRÖNSAKER: 2 morötter
  • 11 röd paprika
  • 11 gul paprika
  • 11 bukett broccoli
  • 11 knippe vårlök med blast eller 0,5 purjolök
  • 1 SOJASÅS: 0,5 röd chilifrukt
  • 11 klyfta vitlök
  • 12 msk finhackad ingefära
  • 11 dl ljus soja typ kikkoman
  • 12 msk ostronsås
  • 11 krm salt
  • 11 msk maizena blandat några msk vattenBörja koka ris om du vill ha det till. MARINERA KYCKLINGEN: Skär kycklingbrösten i halvor mot fibrerna. Strimla dem sedan så tunt du kan. Lägg i en bunke. Skala och pressa vitlök samt skölj och finhacka chilifrukt samt ingefära. Lägg med kycklingen. Blanda i sesamolja, maizena, vatten, soja och matolja. Ställ i kylen att marinera medan du förbereder grönsaker samt börjar koka ris till om du vill ha det. Nudlar kan du också koka och låta svalna och värma upp med kycklingwoken innan servering. GRÖNSAKER: Skala morot och strimla dem. Skölj och skär paprika i grova bitar. Dela broccolin i buketter. Skär av det gröna på löken och finstrimla den. Dela nederdelen (lökarna) i klyftor. Blanda allt i en stor bunke. MARINAD: Blanda finhackad chili, vitlök, ingefära med sesamolja, ljus soja, ostronsås samt salt i en skål. DAGS ATT WOKA ELLER STEKA: Stek eller woka hälften av kycklingen i taget i någon msk matolja tills den blivit brynt och lägg över i en skål. Stek eller woka grönsakerna lite i taget i olja tills blivit brynta och lägg över i skålen med kycklingen. När du brynt allt så lägg tillbaka kycklingen och grönsakerna i woken eller en stor gryta och rör om. Häll på sojasåsen med chilin, vitlöken osv. Blanda runt och koka upp under omrörning. Tillsätt någon dl vatten och koka upp så att kycklingen är blir säkert genomstekt. Rör ut maizena i någon dl vatten, tillsätt och rör runt så att woksåsen reder sig något. Blir den för tjock tillsätter du bara lite vatten till. Smaka av med salt och ev. någon tsk socker samt msk risvinäger om du önskar. Servera kycklingwoken med grönsakerna, kokt jasminris, råris eller nudlar samt ev. extra ljus sojasås samt chilisås vid sidan.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.