Var noga med att inte överkoka, utan låt dem gärna förbli lite al dente. Låt puttra på medelvärme i ytterligare några minuter tills grönsakerna har mjuknat lite, de ska dock ha kvar ett visst tuggmotstånd
Servera som det är eller med nudlar (typ Shirataki eller sjögräs). Blanda sist i cashewnötterna. Lowcarb / Liberal LCHF3 portioner300g kycklingfilé i små skivor1 msk olja3 vitlöksklyftor finhackade1 gul lök hackad grovt100g pac choi (eller annan kål) i skivor1/2 färsk broccoli i bitar1/3 mindre huvud blomkål i bitar1 röd paprika i skivor3 msk ostronsås (köpte Santa Marias) 1 tsk fisksås (köpte Santa Marias)1-2 tsk thai wok krydda (från spicemaster) 3/4 dl vattenSaltFräs vitlöken i olja på medelhögvärme i stek/wokpanna och tillsätt kycklingen och lite salt och stek 4-5 minuter
Låt mig säga det med en gång. Rosta cashewnötterna i en torr het stekpanna. Om du hör till dem som har svårt att klara av broccoli med tuggmotstånd, föreslår jag att du först förväller den några minuter, och sedan spolar av den i kallt vatten
När kycklingen är klar häller du över den i wokpannan med alla grönsaker. Tillsätt de skivade vattenkastanjerna, vänta en liten stund innan du tillsätter mangon och cashewnötterna
Gårdagens middag blev en kycklingwok på de grönsaker jag hade hemma i kylen. Hetta upp en wokpanna med olivolja och woka grönsakerna tills de har blivit lite mjuka, men fortfarande har kvar lite spänst
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.