Lägg tillbaka grönsakerna i wokpannan tillsammans med kycklingen. Oftast blir det ju dock inte alls lika när man wokar hemma som om man köper wok, men idag blev det i alla fall jättegott även hemma =) Dessutom gör cashewnötterna att maträtten lyfter till en helt annan nivå
Servera som det är eller med nudlar (typ Shirataki eller sjögräs). Blanda sist i cashewnötterna. Lowcarb / Liberal LCHF3 portioner300g kycklingfilé i små skivor1 msk olja3 vitlöksklyftor finhackade1 gul lök hackad grovt100g pac choi (eller annan kål) i skivor1/2 färsk broccoli i bitar1/3 mindre huvud blomkål i bitar1 röd paprika i skivor3 msk ostronsås (köpte Santa Marias) 1 tsk fisksås (köpte Santa Marias)1-2 tsk thai wok krydda (från spicemaster) 3/4 dl vattenSaltFräs vitlöken i olja på medelhögvärme i stek/wokpanna och tillsätt kycklingen och lite salt och stek 4-5 minuter
Låt mig säga det med en gång. Rosta cashewnötterna i en torr het stekpanna. Om du hör till dem som har svårt att klara av broccoli med tuggmotstånd, föreslår jag att du först förväller den några minuter, och sedan spolar av den i kallt vatten
När kycklingen är klar häller du över den i wokpannan med alla grönsaker. Tillsätt de skivade vattenkastanjerna, vänta en liten stund innan du tillsätter mangon och cashewnötterna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.