11 lime,
finrivet skal (endast det gröna) och saft
10.5 msk
flytande honung
1
salt
1 färsk
korianderSalta kycklingvingarna runt om och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Vänd runt med BBQ-sås och lägg majskolvarna bredvid kycklingen. Tillaga mitt i ugnen ca 30 min, täck ev med folie mot slutet om kycklingen ser ut att bli bränd. Blanda ihop alla ingredienserna till salsan och smaka av med salt. Servera kycklingen med majskolvarna och salsan.
Blanda ihop saften från en lime med olivolja, salt och peppar och ev chilipulver. Ett väldigt gott och enkelt tillbehör nu när värmen börjar komma är mangosalsa
Detta är perfekt som plockmat, heta grillade kycklingvingarmed smak av lime, ingefära och chili. Nu tar du ut kycklingvingarna och lägger på ett fint fat och sedan häller du lagen över de hotta vingarna och sedan är det bara att börja mumsa
Ingredienser Portioner. 4-6 2 mango 1 röd chili 1 liten rödlök 2 - ca 3 msk färskpressad limejuice 1 dl hackad koriander eller persilja 2 msk olivolja 2 krm salt Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Denna salsa/sallad blev jag bjuden på av mormor efter jobbet en dag och kunde inte undgå att göra själv efteråt då den var så in i norden god (och enkel att göra), så här delar jag nu med mig av receptet
Servera vingarna direkt med såsen att dippa i. Låt gärna alla få varsin liten dippskål med sås. Spara recept Kommentera Skriv ut Dela E-post Pinna 5 16 kycklingvingar. 2 hackade röda chili med kärnor
mogna mango. 1salladslökar. 1liten bit färsk chili, styrka efter egen smak. 1lime, pressad. 1svartpeppar1. Skär mangon i bitar, strimla salladslöken och finhacka chilin
Gröp ur avokadon med en stor sked. Mangosalsan är klar att serveras. Lägg i skålen med mangon. 11 dl hackad bladpersilja eller färsk koriander (valfritt)Skala mangon med en potatisskalare
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.