En kycklinggryta med saffran och massa goda kryddor. Fluffa grynen med en gaffel. Krydda med ½ tsk salt, nymalen svartpeppar och hälften av kryddblandningen
Hacka löken och bryn den tillsammans med kycklingen. Lât puttra i 1 timme pâ lag värmen, men hâll koll pâ vattenmängden och fyll pâ med ett litet glas dâ du märker att sâsen minskar
Efter samtal med den från Algeriet nyss hemkomna systern och visst surfande bestämde jag mig för att göra en kycklingtagine och moghrabieh, alltså stor Couscous
Tagine är en traditionell nordafrikansk rätt som avnjuts med familjen eller vännerna. Den tillreds i en speciell lergryta med konsikt lock där maten ligger och puttrar länge pa lag värme för att fa ett riktigt mört kött
Skala och riv ingefära och blanda med chilifakes, soja, olja och salt. Mixa samman sojabönor mynta, vitlök, limeskal och saft samt olja till en pesto med hjälp av en stavmixer
Krydda med salt, peppar, citronen och ingefära. Stek räkorna i 3 msk olivolja, ta dem av plattan och lat dem vila medan du steker löken och vitlöken tills de blir genomskinliga. Täck med lock och lat puttra i 10 min
Används bland annat till kycklingtagine, med oliver, lök, och tomat t ex. Inlagda citroner à la MarocaineTvätta citroner, klyfta dem men utan att de faller isär, varva citronerna med grovt salt, lägg i en ren burk, peta ner kryddor
I artikeln serverades couscousen tillsammans med en lammgryta, men jag serverade det till Kycklingtaginemed potatis och oliver istället och det fungerade utmärkt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.