Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 250 g kycklingbröstfilé 1 äpple 1 gul lök Arla® Svenskt Smör 1 msk curry 1 krm svartpeppar 800 g passerade tomater 1 dl vatten 2½ dl Kelda® matlagningsgrädde 2 tärningar grönsaksbuljong 1 krm strösocker ½ tsk salt ½ dl hackad färsk persilja
Ingredienser Portioner. 4 1 röd paprika 2 morötter 1/2 purjolök 500 g kycklingfärs 3 msk olivolja salt och peppar 2 vitlöksklyftor 1/2 dl tomatpuré 1 1/2 l kycklingbuljong (vatten och tärning eller fond) 2 tsk timjan 3 dl risonipasta 1/2 kruka persilja Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Fräs lök, morötter och fänkål mjuka i en gryta med smör. Garnera med fänkålsdill eller dill. 500 g räkor med skal. 5 dl redning Maizena 300 g torsk- och laxtärningar salt och peppar 500 g räkor med skal Garnera med
Ingredienser Portioner. 4 1 tärnad morot 2 tsk curry 1 msk olja ca 7 dl vatten 1 kycklingbuljongtärning 200 g tärnad tillagad kyckling 250 g mjukost (gärna mild) svartpeppar ca 100 g sockerärtor ev färsk koriander (till garnering) Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddpåsar 10 % rabatt Santa Maria 0,5-130 g Mer info Ladda kupong
Finns så mycket man kan göra med kyckling. Var i alla fall tvungen att laga någon slags mat så jag tyckte att kycklingsoppa skulle vara passande till detta väder och förkylningstider
Även gott med risoni i soppan. Koka kycklingen med lök, morot, lagerblad, pepparkorn, buljongtärningarna och vitlöksklyftorna i ca 45-50 minuter eller tills kycklingen börjar falla isär. Rensa av köttet och skär i mindre bitar och tillsätt i soppan, låt småputtra i ca 30 minuter och smaka av så du blir nöjd med kryddningen/syran från citronen
Toppa soppan med vårlök, sockerärtor och chili. Stek kycklingen gyllene tillsammans med curry i Milda Culinesse ca 5 minuter. Koka upp vatten med buljongtärningar, Milda Mini Mat 7%, ingefära och citrongräs
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.