En spicy kycklingsoppamedglasnudlar, enkelt och gott en regnig dag. 1 paket glasnudlar á 100 g. Koka upp vatten och buljongtärningar, lägg i kyckling, svamp, piripiri och ingefära låt koka på låg värme 20 minuter, lägg i purjolöken och smaka av med salt och chilipeppar. Koka nudlarna enligt förpackningen och fördela i 4 djupa tallrikar, häll på soppan och toppa med hackad koriander. 1 paket glasnudlar á 100 g 10 cm purjolök
Ingredienser Portioner. 4 1 tärnad morot 2 tsk curry 1 msk olja ca 7 dl vatten 1 kycklingbuljongtärning 200 g tärnad tillagad kyckling 250 g mjukost (gärna mild) svartpeppar ca 100 g sockerärtor ev färsk koriander (till garnering) Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddpåsar 10 % rabatt Santa Maria 0,5-130 g Mer info Ladda kupong
Finns så mycket man kan göra med kyckling. Var i alla fall tvungen att laga någon slags mat så jag tyckte att kycklingsoppa skulle vara passande till detta väder och förkylningstider
Även gott med risoni i soppan. Koka kycklingen med lök, morot, lagerblad, pepparkorn, buljongtärningarna och vitlöksklyftorna i ca 45-50 minuter eller tills kycklingen börjar falla isär. Rensa av köttet och skär i mindre bitar och tillsätt i soppan, låt småputtra i ca 30 minuter och smaka av så du blir nöjd med kryddningen/syran från citronen
Toppa soppan med vårlök, sockerärtor och chili. Stek kycklingen gyllene tillsammans med curry i Milda Culinesse ca 5 minuter. Koka upp vatten med buljongtärningar, Milda Mini Mat 7%, ingefära och citrongräs
Högrevsgryta och potatismos med brynt smör och majs. Öppen lasagne med köttfärssås och ostsås. Vitlöksspäckad lammstek med dragonsås och potatisgratäng
Häll på matlagningsgrädde och hackad persilja och smaka av med salt och peppar. med lite såsredning. Skala och tärna morötter och rotselleri, finhacka vitlök och strimla purjolök
Eftersom vi fick matkassen på en torsdag så börjar vi med soppa på den traditionella soppdagen. Currydoftande kycklingsoppa är det första receptet vi testar ur Monikas matkasse
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.