Kycklingsoppa med dragon

mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • cirka 35 minuter

  • 11 gul lök

  • 11/2 liten purjolök

  • 12 stjälkar selleri

  • 1800 g kycklinglår

  • 13 dl torrt och oekat vitt vin

  • 11 1/2 msk torkad dragon

  • 16 dl hönsbuljong

  • 12 dl grädde

  • 12 tsk vitvinsvinäger
  • 1
 salt & svartpeppar

  • 1 gott bröd
Skala och hacka lök och vitlök fint. Skölj purjolöken noggrant och strimla den fint. Strimla sellerin.

  • 1 Hetta upp en stor kastrull med olivolja och fräs gul lök, vitlök och purjolök mjukt. Tillsätt selleri, kyckling, vin, dragon, buljong, grädde samt vitvinsvinäger och koka upp. Låt sjuda på medelvärme tills kycklingen är helt genomkokt, det tar cirka 30 minuter.

  • 1 Ta upp kycklingen och plocka köttet från benen. Lägg tillbaka köttet i soppan, smaka av med salt och peppar och servera tillsammans med ett gott bröd.


Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.