700 g
kycklingfilé, gärna med skinn 2 msk japansk soja 250 g broccoli, i små buketter och stam i skivor 1 romansallad 0,5 gurka 1 bananschalottenlök 0,5 dl jordnötter 1 granatäpple, kärnor uttagna 1 kruka färsk koriander 4 msk rostad lök 1 päron, fast matolja, till stekning
Jordnötsdressing1 dl crunchy jordnötssmör 1 msk fisksås 2 msk japansk soja 1 dl sweet chilisås 1 limefrukt, saft vatten
Denna gången blev det kyckling i hoisinsås med pak choi, ingefära, paprika, rödlök och vitlök. Hetta upp en stekpanna med olja och fräs kycklingen på hög värme, lägg sedan över på en tallrik
Skär bort nedersta delen på sparrisarna och hyvla dem på längden med en potatisskalare. Smula skinka över och toppa med krutonger, ostbitar och halverade ägg
Vrid några varv med pepparkvarnen. Blanda alla ingredienser och smaka av med kryddorna. Vi har haft det superbra med 28 grader, strandhäng och andra godsaker
Kycklingsallad. Om man dessutom har en vinägrett till så känns det ännu fräschare än om man använder sig av en mejeribaserad dressing med crème fraîche eller yoghurt
Blanda med sallad, kapris, ägghalvor och klipp över lite gräslök. Servera med den kalla romsåsen. 14 sötpotatisar, medium storlek. 1300 g sallad sallad, valfri 4 ägg, kokta 4 sötpotatisar, medium storlek 600 g laxfilé salt o peppar gräslök, ett knippe. Lägg in laxen i ugnen med lite salt och peppar, på ca 200-225 grader i ca 10-15 minuter. Blanda crème fraiche med rom, citronsaft och citronpeppar och ställ i kylen i ca 20 minuter Skär upp den kokta sötpotatisen på ett stort fat och dela den färdiga laxen i små bitar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.