Kycklingsallad à la Gustav
www.arla.se
www.arla.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 350 g kycklingbröstfilé
  • 12 tsk grillkrydda
  • 1140 g bacon
  • 1150 g körsbärstomater, gärna olika färger
  • 150 g rädisor
  • 11 rödlök
  • 12 avokado
  • 11 huvud romansallad
  • 12 dl Arla Köket® crème fraiche
  • 1½ dl hackad färsk dill
  • 12 krm svartpeppar
  • 12 krm salt
  • 11 tsk vit balsamvinäger
  • 150 g Arla® Svecia
  • 12 dl krutonger
  • 1 Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 350 g kycklingbröstfilé 2 tsk grillkrydda 140 g bacon 150 g körsbärstomater, gärna olika färger 50 g rädisor 1 rödlök 2 avokado 1 huvud romansallad 2 dl Arla Köket® crème fraiche ½ dl hackad färsk dill 2 krm svartpeppar 2 krm salt 1 tsk vit balsamvinäger 50 g Arla® Svecia 2 dl krutongerGör så här Sätt ugnen på 225°. Krydda kycklingfiléerna och lägg dem i en smord ugnssäker form. Stek i mitten av ugnen ca 15 min. Strimla baconet och stek det knaprigt i en stekpanna. Låt kyckling och bacon svalna. Skär tomater och rädisor i halvor. Skala och strimla löken. Skala, kärna ur och skär avokadon i bitar. Skär kycklinfilén i skivor. Skölj och riv salladen. Blanda crème fraiche med dill, peppar, salt och vinäger. Varva ingredienserna till salladen på ett stort fat eller 4 tallrikar. Hyvla över ost, strö över krutonger och servera med crème fraiche.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.