1 cornichons
eller något annat picklat1. Sila av och koka upp spadet från den grillade kycklingen. Låt sjuda i några minuter och smaka av med salt, peppar och eventuellt en skvätt vitt vin för syran. Ställ åt sidan.2. Skala och hacka schalottenlök fint. Stek löken i 1/3 av smöret tills den mjuknat. Lägg i resten av smöret och finhackad timjan.3. Ta bort skinnet på kycklingen och riv eller hacka kycklingköttet fint. Blanda ner kycklingen och spadet i kastrullen och låt sjuda någon minut så att kycklingköttet blir riktigt saftigt och mjukt. Låt svalna något. Vill du ha en slätare rillette kan du vispa med elvisp eller mixa med stavmixer.4. Smaka av med salt och peppar.5. Lägg upp i en ren glasburk och låt svalna helt.6. Servera på baguette med smör. Lägg på pickles och strö över bladpersilja.TipsHar man inga rester och vill göra rillette på andra vis kan man pröva ankrillette eller laxrillete till exempel. Rilletten håller sig i kylskåp i cirka 5 dagar.
Bena ur och skär kycklingköttet i mindre bitar, lägg det ovanpå grönsakerna. Dela bananerna på längden, lägg dem ovanpå kycklingen, häll gräddblandningen över
Stek under tiden på champinjonerna snabbt i smör. Dela filéerna på tvären (i en över- och underdel). lite, men tänk på att de flesta kycklingfiléer man köper rensade är försaltade
Kycklinggryta gjort påresterna av gårdagen helstekta kyckling. Kyckling och lök bryns på svag värme. Här är ett förslag på vad du kan göra med resternapå din överblivna fågel sedan du till och med tröttnat på att fylla matlådan med rester
Principen att slänga i vad rester man har och kanske förstärka med grädde eller tomatsås och kanske någon grönsak, lök eller vitlök går att applicera på nästan vilka rester som helst
Och göra resterpårester. Omelett på grytan från dag tre. Att man kan göra god mat som ser relativt bra ut är ju ingen match om man åker och handlar innan
Klicka för att maila detta till en vän (Opens in new window)Klicka för utskrift (Opens in new window)Dela på Facebook (Opens in new window)Klicka för att dela via LinkedIn (Opens in new window)Klicka för att dela på Twitter (Opens in new window)Klicka för att dela på Tumblr (Opens in new window)Klicka för att dela till Pinterest (Opens in new window)Klicka för att dela på Google+ (Opens in new window) Dijondressing
Mitt i packning av flyttlådor har i alla fall jag annat att klura på än piffig mat. Tyvärr. Men vilken tur att det blev lite tomatsås kvar från pizzan här om kvällen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.