Kycklingrillette på rester
Svt
Svt
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • sparat spad från grillad kyckling
  • 1 vitt vin
  • 1 smör
  • 1 schalottenlök
  • 1 timjan, finhackad
  • 1 kycklingkött
  • 1 baguette
  • 1 bladpersilja, finhackad
  • 1 cornichons eller något annat picklat1. Sila av och koka upp spadet från den grillade kycklingen. Låt sjuda i några minuter och smaka av med salt, peppar och eventuellt en skvätt vitt vin för syran. Ställ åt sidan.2. Skala och hacka schalottenlök fint. Stek löken i 1/3 av smöret tills den mjuknat. Lägg i resten av smöret och finhackad timjan.3. Ta bort skinnet på kycklingen och riv eller hacka kycklingköttet fint. Blanda ner kycklingen och spadet i kastrullen och låt sjuda någon minut så att kycklingköttet blir riktigt saftigt och mjukt. Låt svalna något. Vill du ha en slätare rillette kan du vispa med elvisp eller mixa med stavmixer.4. Smaka av med salt och peppar.5. Lägg upp i en ren glasburk och låt svalna helt.6. Servera på baguette med smör. Lägg på pickles och strö över bladpersilja.TipsHar man inga rester och vill göra rillette på andra vis kan man pröva ankrillette eller laxrillete till exempel. Rilletten håller sig i kylskåp i cirka 5 dagar.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.