Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj Kycklingröra: 2 grillade kycklingklubbor 250 g Arla Köket Kesella® kvarg ¾ dl mango chutney 1 tsk curry ½ tsk salt 1 krm svartpeppar Sallad: 1 burk blandade bönor med matvete à 410 g 2 salladslökar 2 avokado ½ dl hackad färsk koriander 65 g blandad grönsallad ½ tsk salt 1 krm svartpeppar 2 msk olivolja
Blanda kycklingen medcurryröran. Torka kycklingfiléerna med hushållspapper och strö på alla kryddor. Klappa kryddorna med handen eller undersidan av en sked tills de fastnar på filéen
Börja med att skära kycklingen i små bitar. Tillsätt curry kryddan i röran till den styrka som önskas. Blanda ihop det med kycklingen och krydda med salt och pepparHäll i blandningen i yoghurten och rör om
Köttfri måndag = Curry bowl Vi försöker variera maten hemma så gott det går med tanke på barn och deras inte allt för varierande önskemål… Vegetariskt händer tyvärr inte så ofta som jag önskat
Rör ner de torra kryddorna och currypastan och låt dem fräsa med en stund. Den råkalla vinterkylan lockar fram många värmande matidéer, den gången med inspiration från Indien eller i alla fall vår tolkning av indiska smaker
12 msk panang curry. 1Marinera köttet med 1 msk fisksås i 15 minuter. 1Ställ en annan stekpanna på medium värme. 1Tillsätt 2 msk curry och blanda ihop med kokosmjölken. 1Ta köttet från den första stekpanna och lägg i curryblandningen och blanda väl. 1Servera med ris och vanlig sallad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.