rapsolja, sweet chilisås, citronsaft, chiliflakes, rejält med paprikapulver och pressad vitlök. Gjorde det enkelt för mig och valet föll på denna falskabearnaisesås
Serveras väl kyld tillsammans med allsköns grillade läckerheter. Kall falskbearnaisesås kanske inte ens bör kallas bearnaise, men det smakar något liknande och hissnande snabb att slänga ihop
Blanda ihop med resten. Vispa ägg och socker pösigt. Häll smeten på bakplåtspapper i en långpanna och grädda i mitten av ugnen (200grader) ca 12-15 minuter
Smaka av med salt och vitpeppar. En hemgjord kall bearnaisesås var lördagens projekt att få till. Men nu ville jag ändå fixa till en god sås och då googlade jag upp på kall bearnaisesås och vips, den var hur lätt som helst
Skulle såsen skära sig börjar du om med en äggula och vispar sedan ner den "spruckna" såsen. En hemmagjord bearnaisesås är inte alls svår att få till, bara man tar det lugnt och försiktigt
Låt puttra några minuter och smaka av med salt och peppar. Bjöd Cicci på den här till lunch idag. En gammal klassiker som är snabbt tillagad men ändå lite festlig
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.