Den som vill kan göra lite med citron- och vitlöksolja och ringla över när köttet skall serveras. öser, vrider och vänder på rostbiffen medan den långsamt svalnar
Igår när vi veckohandlade fick jag syn på marineradevitlöksklyftor i hyllan, det har vi inte ätit på hur länge som helst så en sådan fick följa med hem
Bryn den snabbt i smör och lägg i en liten gjutjärnsgryta med all marinad, sätt på locket och stek på nedre delen av ugnen på 90 grader tills innertemperaturen visar 65 grader. 6 vitlöksklyftor
Vill man få in mer vitlökssmak så gnid de rostade bröden med en vitlöksklyfta. Jag tänker snart prova att göra den på siklöja från Kalix också, kanske med mer norrländska smaker
GrundReceptet har jag hittat på Med lite förändringar. Jag älskar marineradevitlökar. 3 st vitlökar, klyftade och skala. Lägg i skalade vitlöksklyftorna och koka hastigt i 2 minuter. Share 3 st vitlökar, klyftade och skala
Häll då ner ärtorna och vitlöksklyftorna och låt koka med i några minuter. Jag serverar med en klick fet grekisk yoghurt och lite extra kapris på toppen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.