4 1/2 kruka oregano 1 vitlöksklyfta skal och saft av 1 citron (1 citron motsvarar 2 msk saft) 1 silverlök 250 g gula och röda körsbärstomater 4 msk olivolja salt och svartpeppar 2 pkt fetaost (à 150 g) Till servering bröd kalamataoliver Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
400 g pappardelle 2 bananschalottenlökar, skalade och finhackade 1 röd chilifrukt, finhackad 2 citroner, finrivet skal och saft 0,75 dl olivolja, mild 2 g äggula 150 g fetaost 400 g svamp, t ex skogschampinjoner eller kantareller 1 kruka färsk dill, hackad salt peppar olivolja, till stekning
De skulle sannolikt passa som hand i handske med örterna ochfetaosten. Jag gjorde en rejäl sats som inte gick åt, då vi hade många rätter på bordet, och jag hade därför med mig salladen som lunch till jobbet i flera dagar
Färsblandning2 gula lökar 2 klyfta vitlök 0,5 chilifrukt, urkärnad olivolja, att steka i 600 g lammfärs 2 dl basilika, hackad och hårt packad 1 dl mynta, hackad och hårt packad 1 citron, rivet skal och saft salt svartpeppar, nymalen 400 g lasagneplattor (torkade) 250 g fetaost (gjord på får- eller getmjölk)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.