Tillsätt vitlök, ingefära, champinjoneroch rödlök. En kruka koriander som började sloka och en förpackning kyckling i frysen fick vara utgångspunkt för dagens middag
Den här kalasgoda kikärtsgratängen, med champinjoner, dragonoch dijonsenap, är en vegetarisk variant av en gratäng som jag brukade laga på den tiden då vi fortfarande åt kött
2 2 port ris 250 g champinjoner 140 g tärnat bacon 300 g strimlad kycklingfilé 1 tsk smör salt och peppar 1 dl vatten 2 dl rödvinssås 1/2 ask färsk persilja (à 20 g) Lägg till i inköpslistan
Hacka löken, baconet ochchampinjonerna. Igår bestämde jag mig för att jag ville fira livet med en riktigt lyxig och god pastarätt som min pappa brukade laga rätt så ofta
Här kommer ett förslag, små fyllda gratinerade champinjoner med bacon och smak av timjan. Champinjonerna är allra godast lite ljumma, men kan också ätas kalla
Ingredienser Portioner. 4 4 port ris eller annat gryn rivet skal av 1 citron 1 msk saft av citron 600 g kycklinglårfilé 1 msk smör eller margarin 1 tsk salt 1 krm peppar 1 tsk rosmarin 2 dl lätt crème fraiche 1 hönsbuljongtärning 200 g sockerärtor Lägg till i inköpslistan
Gör såhärTa av stammen från champinjonernaoch mixa dem tillsammans med de övriga ingredienserna. Fyll champinjonerna med smörblandningen och toppa med ost
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.