Låt köttet få bryna i en panna, krydda med piffi allkrydda. Häll i crème fraiche, grädde, köttbuljongtärning, soja, tomatpuré och sambaloelek bland bacon och lök
Täck med färsk spenat. Slurp sa det och det sista gröptes ur formen med hjälp av bröd. färsk spenat. Torsken som här tillagas i grädde får en härlig smak av de soltorkade tomaterna och sambaloeleken ger precis lagom hetta – mina barn hade inga problem att äta det här
I vanliga fall brukar jag torka men jag har redan en färgglad chilifläta som jag köpte med mig från Barcelona, så jag bestämde mig för att göra en egen sambaloelek istället
I Indonesien börjar dagens matlagning ofta med att göra Sambal Ulek, mortlad sambal. Med en ulek ulek (mortelstöt) krossas färsk chili med salt och vätska till en ganska tunn sås, som sedan används som den är, eller som krydda i maten
Chokladkakor med något så konstigt i som Sambaloelek. Ät och njut tillsammans med ett glas rött, en kopp te eller som mina killar med ett stort glas mjölk
Lite vatten hälldes på till jag var nöjd med konsistensen och sedan avsmakning med salt och lime. Sambaloelek är helt klart en klockren krydda att ha till att hetta upp olika saker
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.