Kycklingpaj med fetaost & bacon
www.stowr.se
www.stowr.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Ugn 225°
  • 13 dl vetemjöl
  • 1150 g smör
  • 12 msk kallt vatten
  • 13 –4 st kycklingfiléer
  • 11 tsk paprikapulver
  • 1 salt, peppar
  • 12 msk smör
  • 1140 g tärnat bacon
  • 11 st rödlök
  • 1150 g fetaost
  • 115 st halverade cocktailtomater
  • 14 st ägg
  • 13 dl grädde
  • 12 msk konc kalvfond
  • 13 msk finhackad basilika
  • 111/2 dl riven lagrad ost
  • 11 tsk salt
  • 11 krm svartpeppar
  • 1 basilika1. Deg: Blanda mjöl och smör, gärna i matberedare. Tillsätt vatten och arbeta samman till en degboll. Svep in degen i plast, lägg kallt i ca 10 min. Tryck eller kavla ut degen. Lägg den i en smord pajform, ca 24 cm i diam. Nagga pajskalet med en gaffel. Förgrädda mitt i ugnen ca 10 min. 2. Fyllning: Putsa kycklingfiléerna och krydda dem med paprikapulver, salt och peppar runtom. Strimla filéerna. Bryn dem i smör i stekpanna. Stek baconet knaprigt och låt rinna av på hushållspapper. Skala och finhacka löken. Fräs den blank och smidig utan att den tar färg. Dela fetaosten i tärningar. 3. Äggstanning: Vispa ihop ingredienserna och fördela hälften av äggstanningen i pajskalet. Lägg i fetaost, tomathalvor och kycklingröran i pajskalet. 4. Häll över resterande äggstanning, peta med en gaffel så att äggstanningen rinner ner. Grädda pajen mitt i ugnen ca 40 min eller tills pajen har stannat helt och fått fin färg. Garnera med basilika.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.