1 basilika1.
Deg: Blanda mjöl och smör, gärna i matberedare. Tillsätt vatten och arbeta samman till en degboll. Svep in degen i plast, lägg kallt i ca 10 min. Tryck eller kavla ut degen. Lägg den i en smord pajform, ca 24 cm i diam. Nagga pajskalet med en gaffel. Förgrädda mitt i ugnen ca 10 min. 2. Fyllning: Putsa kycklingfiléerna och krydda dem med paprikapulver, salt och peppar runtom. Strimla filéerna. Bryn dem i smör i stekpanna. Stek baconet knaprigt och låt rinna av på hushållspapper. Skala och finhacka löken. Fräs den blank och smidig utan att den tar färg. Dela fetaosten i tärningar. 3. Äggstanning: Vispa ihop ingredienserna och fördela hälften av äggstanningen i pajskalet. Lägg i fetaost, tomathalvor och kycklingröran i pajskalet. 4. Häll över resterande äggstanning, peta med en gaffel så att äggstanningen rinner ner. Grädda pajen mitt i ugnen ca 40 min eller tills pajen har stannat helt och fått fin färg. Garnera med basilika.
salt & peppar. Smaka av med salt och peppar. salt & peppar. Kavla eller tryck ut degen i en pajform, ca 25 cm i diameter, och nagga botten med en gaffel
Fräs lök och svamp i smör tills vätskan kokat in, krydda med salt, peppar och timjan. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant ca 22 cm, nagga botten. Ta ut och låt pajen sätta sig 5–10 minuter innan du serverar med sallad. Nr 7404, 139 krPalmer & Co Brut Reserve, Frankrike
Just denna pajen, med kyckling och bacon, är med andra ord en perfekt paj om ni frågar mina barn. Tänk att det är ett helt decennie sedan han kom till världen med buller och bång och bara vände upp och ned på hela min tillvaro
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.