Kycklingnuggets med dipsås och lime | Mitt kök
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 portioner jasminris
  • 12 dl lätt crème fraiche
  • 12 tsk curry
  • 13 msk sweet chilisås
  • 1 salt
  • 1 svartpeppar
  • 1500 g kycklingfärs
  • 11 1/2 tsk salt
  • 12 krm nymald vitpeppar
  • 11 ägg
  • 12 msk Maizena majsstärkelse
  • 11 lime, rivet skal och pressad saft
  • 12 dl panko
  • 11/2 dl rapsolja
  • 14 gemsallatblad
  • 1 limeklyftor
  • 1 ev finhackad röd chiliKoka jasminris enligt anvisningar på förpackningen. Blanda samman dipsåsen.
  • 1 Dipsås: Blanda crème fraiche med curry och sweet chilisås i en skål. Smaka av med salt och peppar. Låt stå i kylen tills serveringen.
  • 1 Nuggets: Blanda kycklingfärsen med salt, peppar, ägg, majsstärkelse, lime-, skal och pressad saft. Rör om tills färsen binder ihop. Forma färsen till små tillplattade biffar med vattensköljd hand och sked. Vänd dem i panko på en tallrik. Lägg dem på ett smörpapper.
  • 1 Hetta upp en stekpanna med oljan och stek dem på medelvärme, cirka 3 minuter per sida. Kontrollera att de är genomstekta.
  • 1 Servera kycklingnuggets på sköljda blad av gemsallat fyllda med kokt jasminris. Dipsås och limeklyftor vid sidan om.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.