11 påse
fryst salladskyckling (250 g) (Men det är ju godare med vanlig, men lite mer jobb.)
11 dl
riven lagrad ost
1 Till
servering
1 Blandad
sallad
11 schalottenlök
1 vitlöksklyfta 250 g fryst bladspenat 4-5 soltorkade tomater inlagda i olja 1 msk smör 5 dl färdig ostsås, Kelda 1 krm svartpeppar 1 förpackning färska lasagneplattor (200 g) 1 påse fryst salladskyckling (250 g) (Men det är ju godare med vanlig, men lite mer jobb.) 1 dl riven lagrad ost Till servering Blandad salladSätt ugnen på 225 º. Skala och hacka lök och vitlök. Tina spenaten och dela den i mindre bitar. Finhacka tomaterna. Fräs lök, vitlök och spenat i smör 2-3 minuter. Rör ner tomater, ostsås och peppar. Varva lasagneplattor, kyckling och spenatsås i en smord ugnssäker form. Avsluta med spenatsås och riven ost. Grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter. Servera med blandad sallad.
Men nu kommer ett jättesmarrigt och enkelt recept på kycklinglasagne. Jag har faktiskt aldrig gjort kycklinglasagne förut, bara vanlig lasagne, men detta blir så otroligt gott så nu kommer jag inte vilja göra någon annan lasagne
(Torr pasta är inte en sån grej som jag brukar fundera så mycket på när det går ut, för det brukar ju vara flera års hållbarhet på det…) Kycklinglasagne med mozzarella För 4 personer 2 gula lökar 2 morötter 1 vitlöksklyfta 600 g kycklingfilé 3 msk tomatpuré 500 g krossade tomater 3 dl vatten 1 hönsbuljongtärning basilika 1 tsk salt 1 krm peppar ca 10 lasagneplattor 250 g mozzarella Gör så här
500 g kycklingfärs olivolja till stekning 150 g arrabbiatasås på burk 400 g krossade tomater ½ dl ketchup 3 dl creme fraiche ½ dl vatten 250 g färska lasagneplattor 125 g mozzarellaost pinjenötter ½ kruka basilika salt & peppar Servera med en sallad av
Vi har testat att laga till kycklinglasagne tidigare, så vi visste att det är något vi gillar och eftersom det fanns färdiglagat kycklingkött över från tidigare middag så drog vi nytta av det
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.