Om du har en halv sötpotatis, lägg den med snitt ytan ner på en plåt. Toppa med broccolimos, keso, ugnsrostade kikärtor (se receptlänk ovan) och granatäppelkärnor
Sötpotatis är lite av en bortglömd rotsak men det kan vara riktigt gott, speciellt som i det här receptet där jag ökat på sötman med honung och sedan balanserat det med balsamvinäger och rostade pinjekärnor
Passar till grillat eller vegetariskt/vegan med massor av smarrig hummus som tillbehör. Tricket att få till riktigt goda ugnsrostade grönsaker är att använda ganska hög temperatur och antingen använda varmluftsugn eller se till att släppa ut ånga ett par gånger under rostningen
Ofta när jag "upptäcker" en ny råvara så blir det gärna en lång radda av matlagning med liknande ingredienser men med olika tillagningssätt och smaksättningar
Lägg i en klick smör och fräs någon minut tillsammans med en hackad scharlottenlök. börja med att steka kantarellerna i en stekpanna utan smör tills vätskan försvunnit
Tvätta potatis och sötpotatis, klyfta dem och lägg runt formen med färs. Lägg hälften av smeten i en avlång sockerkaksform, klicka ut Creme bonjour i mitten, fyll på med resten av färsen, platta till
Skiva sedan i tärningar och blanda med den ugnsrostade sötpotatisen. Lägg i en ugnsform och blanda med olivolja, flingsalt, peppar och eventuellt några kvistar rosmarin
Åh, vad underbart skönt det är med fredag och att ha en ledig helg framför sig. För er som vill laga till något smarrigt i helgen kan jag rekommendera denna rätt som jag lagade tillsammans med mina fantastiska syster-söner som båda två arbetar som kock
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.