Kycklinglårfilé i ugnen
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 700 g kycklinglårfilé
  • 150 g ädelost
  • 12 msk japansk soja
  • 11 msk dijonsenap
  • 11 tsk smulad dragon
  • 1 salt och nymalen svartpeppar
  • 12 dl grädde av vafri fetthalt
  • 1 ev lite krossad rosépeppar
  • 11 liten finhackad gul lök
  • 11½ msk smör
  • 1250 g djupfrysta ärterSätt ugnen på 175 grader. Putsa lårfiléerna och lägg ut dem på en skärbräda (plast). Salta, peppra och lägg en bit ädelost på varje filé. Vik ihop dem och lägg i en ugnsfast form.
  • 1 Pensla med soja blandad med dijonsenap. Strö över dragon och häll grädden runt om filéerna. Låt formen stå i ugnen cirka 30 minuter. Vänd filéerna när 10 minuter återstår.
  • 1 Medan kycklingen står i ugnen tillagar du de franska ärterna. Fräs löken i smör utan att den tar färg. Tillsätt ärterna och smaksätt med salt och peppar. Låt blandningen fräsa under lock på svag värme i cirka 5 minuter. Blanka av med ytterligare lite smör.
  • 1 Strö eventuellt lite krossad rosépeppar över kycklingen inför serveringen.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.