1250 g
djupfrysta ärterSätt ugnen på 175 grader. Putsa lårfiléerna och lägg ut dem på en skärbräda (plast). Salta, peppra och lägg en bit ädelost på varje filé. Vik ihop dem och lägg i en ugnsfast form.
1 Pensla
med soja blandad med dijonsenap. Strö över dragon och häll grädden runt om filéerna. Låt formen stå i ugnen cirka 30 minuter. Vänd filéerna när 10 minuter återstår.
1 Medan
kycklingen står i ugnen tillagar du de franska ärterna. Fräs löken i smör utan att den tar färg. Tillsätt ärterna och smaksätt med salt och peppar. Låt blandningen fräsa under lock på svag värme i cirka 5 minuter. Blanka av med ytterligare lite smör.
1 Strö
eventuellt lite krossad rosépeppar över kycklingen inför serveringen.
Hoppas ni alla haft en riktigthärlig och glad påsk och fått njuta av vårvärme och sol. Jag ska ge er ett gott recept på en enkel men så vansinnigt god kycklinggryta som passar utmärkt både till vardags som helg
IngredienserPortioner. 4 Kyckling 900 g fast potatis 2 röda paprikor 2 tomater 2 msk olivolja salt och peppar 1 kg kycklinglår 3 vitlöksklyftor Syrad lök 1 gul lök 1/2 citron Ärt- och basilikakräm 1 dl vispgrädde 250 g gröna ärter 1/2 kruka basilika Lägg tilliinköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.