Skär upp o servera medkål, tomater , sparris o färsk timjan. Smält socker, häll på vin och fond koka till hälften, blanda i sky från kött, red av med maizena, rör ner smör, krydda
Servera med ris eller blomkålsris. Salta och peppra och pensla med soja. Koka upp grädde med fond, tomatpuré, ev chilisauce, curry, cayennepeppar och smaka av såsen
Marinerade kycklingklubbor. Ringla över olja krydda med salt, peppar och rosmarin. Måndag och kyckling blev det till middag, riktigt gott och enkelt också då det sköter sig själv i ugnen
Kryddad runt om var den med salt, svartpeppar och timjan. Bilderna är tagna med vår "resekamera", vi ber att få ursäkta oss för den lite sämre kvalitén som inte har något att göra med hur maten smakade
6 portioner syrliga kycklingklubbor. 6-7 st kycklingklubbor (ca 2 kg). 4 dl vatten 6 portioner syrliga kycklingklubbor. 6-7 st kycklingklubbor (ca 2 kg)
Blanda ihop marinaden och pensla kycklingklubborna runt om (använd allt). Med inspiration av det Turkiska kökets kryddsättningar slängs den här maträtten ihop snabbt, otroligt gott med Dillyoughurtsåsen till och här kan man välja annat tillbehör om man vill, vi valde pommes frites men det funkar även med ugnstekt potatis, ris eller bulgur eller nåt annat man tycker är gott
Lägg kycklingklubborna i en påse och häll marinaden över, låt stå i kylen över natten. Jag marinerade mina kycklingklubbor enligt marinaden ovan för att prova receptet, det kan se lite bökigt ut för att det är väldigt många ingredienser, men det är kryddor man kanske redan har hemma så någon egentlig lång tid tog det inte
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.