Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 4 färska kycklingklubbor 6 stora potatisar 3 msk Arla Köket® Smör-&rapsolja 1½ tsk salt 1 msk kinesisk soja 1 krm svartpeppar Sötstarka dippen: 2 dl Arla Köket® lätt crème fraiche ev 1 pressad vitlöksklyfta 2 krm salt 1 msk sweet chilisås
Börja med att lägga kycklingklubborna i en stor ugnsform. Tvätta potatisen men behåll skalet på och dela den i hälften på längden, lägg dem i formen med kycklingen
Strö salt och peppar över tillsammans med en nypa chiliflakes. Krama och blanda kålen, ställ kallt medan kycklingen tillagas eller gör salladen dagen innan
1300 g köttfärs 1 msk smör eller margarin 4 st potatis 1 st morot 1 st gul lök 1 st vitlöksklyfta 2 dl vatten 1 msk kalvfond salt peppar 1 tsk kinesisk soja 2 msk hackad persiljaFräs färsen smulig i en gryta med smör
Sommarvärmen tycks vara på utgående och jag har plockat fram jackan faktiskt, i alla fall på morgonen då det till och med varit lite kyligt den sista veckan
De ville ha kycklingwok med mycket grönsaker. Smaka av med ingefära, vitlök, salt o peppar. Servera som ensamrätt eller tillsammans med nudlar eller ris
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.