Kycklingkebab med yoghurtsås
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 förpackning kycklingspett chili & ingefära, à 480 g eller annat kycklingspett
  • 11 rödlök
  • 11 1/2 dl ättika
  • 12 dl strösocker
  • 13 dl vatten
  • 15 vitpepparkorn
  • 12 dl turkisk yoghurt
  • 11 dl majonnäs
  • 11 vitlöksklyfta
  • 11 msk flytande honung
  • 1 salt och peppar
  • 12 dl passerade tomater
  • 11 msk tomatpuré
  • 11 msk chipotlepasta, efter smak
  • 12 msk olivolja
  • 14 Libabröd
  • 1 tomat
  • 1 gurka
  • 1 ruccola
  • 1 bladspenatSyrad rödlök: Blanda ättika, socker, vitpepparkorn och vatten i en kastrull och värm tills sockret löst sig. Skär rödlöken i tunna skivor och slå lagen över löken. Lägg i en burk och låt svalna.
  • 1 Röd sås: Blanda samtliga ingredienser och justera hettan efter önskemål med chipotlepastan. Smaka av med salt och peppar.
  • 1 Vit sås: Blanda samtliga ingredienser och smaka av med salt och peppar.
  • 1 Kyckling: Grilla kycklingspetten enligt anvisning på förpackningen.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.