1 förpackning
kycklingspett chili & ingefära, à 480 g eller annat kycklingspett
11
rödlök
11 1/2 dl
ättika
12 dl
strösocker
13 dl
vatten
15
vitpepparkorn
12 dl
turkisk yoghurt
11 dl
majonnäs
11
vitlöksklyfta
11 msk
flytande honung
1 salt
och peppar
12 dl
passerade tomater
11 msk
tomatpuré
11 msk
chipotlepasta, efter smak
12 msk
olivolja
14
Libabröd
1
tomat
1
gurka
1
ruccola
1 bladspenatSyrad
rödlök: Blanda ättika, socker, vitpepparkorn och vatten i en kastrull och värm tills sockret löst sig. Skär rödlöken i tunna skivor och slå lagen över löken. Lägg i en burk och låt svalna.
1 Röd
sås: Blanda samtliga ingredienser och justera hettan efter önskemål med chipotlepastan. Smaka av med salt och peppar.
1 Vit
sås: Blanda samtliga ingredienser och smaka av med salt och peppar.
1 Kyckling:
Grilla kycklingspetten enligt anvisning på förpackningen.
Kycklingkebab. Krossa vitlöken och banka på den med kniven tills den blir lite mosad i små bitar. Pressa lime över, krydda med shawrmakrydda, salt & peppar
De ville ha kycklingwok med mycket grönsaker. Smaka av med ingefära, vitlök, salt o peppar. Servera som ensamrätt eller tillsammans med nudlar eller ris
Ingredienser Portioner. 4 4 port ris eller annat gryn 4 kycklingfiléer 1 msk smör eller margarin salt och peppar 1/2 msk timjan 2 dl crème fraiche 1/2 dl vatten 2 msk tomatpuré 1 hönsbuljongtärning eller kycklingfond (1 hönsbuljongtärning motsvarar 1 1/2 msk kycklingfond) 150 g sockerärtor 2 tomater Lägg till i inköpslistan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.