Kycklingkebab med stekt ris och varm dippsås
Milda.se
Milda.se

Kycklingkebab med stekt ris och varm dippsås

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 3 kycklingfiléer
  • 1 msk Milda flytande margarin
  • 4 msk olja
  • 2 msk soja
  • 2 tsk röd currypasta
  • 1 tsk krossad pepparmix
  • 2 tsk honung
  • 6 dl kokt ris
  • 3 schalottenlökar
  • 1 påse frysta ärter
  • 1 msk Knorr flytande Kycklingfond
  • 1 tsk krossad pepparmix
  • 2 tsk paprika
  • 1 msk honung
  •  
  • Sås
  • 1 dl vatten
  • 2½ dl Milda Mat & Visp
  • 1 msk Knorr Kycklingfond
  • 3 tsk paprika
  • 1 msk honung
  • 3 msk Maizena ljus snabbavredning

Beskrivning

    Skär kycklingfiléerna i långa strimlor

    Blanda samman marinadens ingredienser.

    Häll marinaden på kycklingstrimlorna, blanda och låt marinera ca 30 minuter.

    Träd den marinerade kycklingen på grillpinnar och stek i Milda flytande margarin.

    Riset: Skala och strimla löken.

    Stek riset och löken knaprigt.

    Blanda i fonden, kryddorna och ärterna.

    Såsen: Blanda alla ingredienser förutom snabbavredningen.

    Låt småkoka i några minuter.

    Avred tills en tjockare konsistens än en vanlig sås uppnås.

    Servera med en grönsallad.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.