Efter ostronen serverades en gryta med kycklinghjärta och rotfrukter. Gick efter det här receptet från "Gittos mat" men hoppade över svampen och delade i hjärtan
H hem med ett paket färska kycklinghjärtan. Gryta på kycklinghjärta. Grönskaksröran fick sedan puttra på svag värme medan jag förberedde kycklinghjärtanen (sköjde dem och delade dem en gång på mitten) och sedan stekte jag dem hastigt på hög värme i stekpanna
300 g kycklinghjärta (alt kycklinglår). 3 klyfta vitlök 500 g pak soi, kålhuvuden (alt mangold) 2 msk matolja salt peppar 200 g haricots verts 100 g enoki svamp (alt champinjon) 10 cm purjolök 100 g salladslök 300 g kycklinghjärta (alt kycklinglår) 1 bit ingefära, valnötsstor 1 thai chilifrukt 60-95 gyozaplattor, räkna med 10-12 stycken per person
Oxsvans, lammfärs, kycklinghjärtan, fläsksida, rökt sidfläsk och fläskrevben. För att få något eftermiddagssnacks så svängdes kycklinghjärtana ihop lite kvickt och blev en bruschetta
Skär hjärtana i ca 2-3 cm fyrkanter. Blanda alla ingredienser och låt marinera i ett dygn. Trä upp köttet på grillspett, pensla med lite olja och marinaden
Till iskall öl bjöds vi grillade kycklinghjärtan i bröd med salsa och farofa. Utan att ha reflekterat över det då, hade vi med lite fantasi besökt fem världsdelar, (havskräftorna – Nordamerika, kycklinghjärta – Sydamerika, crab cakes – Asien, njurtappen – Europa, pavlovan – Oceanien)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.