Kycklinggryta med tomat och rosmarin
Mårtenssons kök
Mårtenssons kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Kycklinggryta med Medelhavssmaker 2 port + matlåda
  • 500 g kycklingkött av valfri sort, vi hade kycklingfilé
  • salt och peppar
  • 2 schalottenlökar, fint hackade
  • 2 vitlöksklyftor, fint hackade
  • 2 dl vitt vin
  • 2 dl kycklingbuljong
  • 4 stora mogna tomater, grovt hackade
  • några små kvistar rosmarin
  • 1 lagerblad kapris
  • Krydda filéerna och bryn runt om.
  • Ta upp kycklingen och lägg på en tallrik under tiden som du steker lök och vitlök någon minut.
  • Lägg därefter tillbaka köttet i pannan.
  • Tillsätt vin, buljong, tomater, rosmarin och lagerblad och låt det hela puttra ca 30 minuter tills köttet är färdigt rakt igenom.
  • Strö i kaprisarna, smaka av och låt sjuda någon minut.
  • Servera till valfritt tillbehör.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.