Kycklinggrytamedsmakav dragon och västerbottenost. Servera med potatis eller ris. Smaklig måltid. Nu gäller även julstädningen vår frys här hemma, ser ut som om man har kommit till nordpolen när man öppnar frysen översta facket är fullt av is… klimat förändring till det kallare
Servera tillsammans med en sallad. Smaklig måltid. Arla, ytterst lite modifierat av mig. Det går snabbt, innehåller få ingredienser och smakar mycket och gott
Skär kycklingen i stora munsbitar och stek med. Vrid upp värmen igen på grytan, ta av locket, krydda och tillsätt den koncentrerade fonden och creme fraichen
Smakaavmed paprikapulver, salt och svartpeppar om det behövs. Skär filéerna i munsbitar och bryn i en djup stekpanna tills de fått färg, krydda med salt och svartpeppar
Min mamma brukade laga en så himla god kycklinggryta när jag bodde hemma, då åt vi den oftast med pasta och sen när jag flyttade hemmifrån fortsatte jag att laga denna goda gryta med då tillsammans med ris
Komponerade ihop min egen variant av sötpotatissoppa med asiatiska smaker. Mixa slät medmixerstav. Hade jag gjort om de hade jag tagit dubbelt så mycket ingefära och hälften så mycket chili, och toppat med färsk koriander
Det har varit mycket med nya jobbet och en hel del runtresande till familj i början av sommaren. De är dessutom även supergoda att äta tillsammans med en skål glass
Glaserade revben medsmakavingefära och citronDu behöver. 3 kg revben av bog. 1 stor bit ingefära, ca 4 cm. Koka revbenen i vatten tillsammans med delad morot och kvartad lök i cirka 2 timmar • Kolla att köttet är mört genom att sätta in en köttgaffel i det. Skiva ingefäran och vitlöksklyftorna • Lägg alla ingredienser utom dijonsenap och peppar i en kastrull, koka upp och sjud i cirka 8 minuter • Tillsätt dijonsenap, rivet citronskal och svartpeppar • Ta av från värmen. Ta revbenen ur vattnet • Mixa morötterna och hälften av löken med lite av buljongen och vänd ner detta i glazen • Skär revbenen i bitar och pensla dem med glazen • Sätt in i ugnen på 225° i cirka 15 minuter • Pensla revbenen ett par gånger under stektiden. Av Malin BromanFotografDavid Back 3 kg revben av bog. 1 stor bit ingefära,
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.