Krydda med salt, peppar, vitlök, gurkmeja, kanelochkardemumma. Resultatet blev en mild och hälsosam kycklinggryta, som dessutom är helt utan mjölkprodukter ochdärmed laktos och kaseinfri
Innan vi for iväg förberedde jag lunchen, en kryddig kycklinggryta. Idag roade vi oss därför med en tur till Metro, för att fylla på lite i mat och värmeljusförrådet
Tillsätt även kardemummaoch saffran, citronskal och saft och blanda väl. Vispa sedan äggulorna med elvispen tills att färgen är ljust gul och konsistensen är tjock och krämig
Indisk kycklinggrytamed garam masala och saffran. SERVERA DIN INDISKA KYCKLINGGRYTA SÅ HÄR. Efter att ha grubblat hur jag skulle göra med den här måltiden så slutade det med att jag serverade min indiska gryta på en bädd av naturell yoghurt och hembakat naanbröd
ev ytterligare salt och peppar. 2 st limefrukter, skalet och saften. Ingredienser 3 st gul lök 2 st vitlöksklyftor 2 st limefrukter, skalet och saften 5 dl kycklingbuljong 4 st kycklingfilé 2 msk olja till stekning 1 msk smör till stekning 1 tsk spiskummin 1 tsk salt 1 krm svartpeppar 0,5 g saffran 1,5 tsk sambal oelek 1 msk maizenamjöl 2 msk vatten ev ytterligare salt och peppar Dekorering
Rör ner smöret och mjölet väl blandat med de torra ingredienserna. Smörj och bröa en långpanna, häll i smeten och strö på kaneloch ( kardemumma ) efter eget tycke
För att få lite härliga smaker så kan du testa att tillsätta några goda kryddor såsom tex kanelochkardemumma men tror även det blir gott med ingefära och kanske till ochmed pepparkakskryddor, bara att testa
Den här gången blev jag sugen på äpplen och smaksatte en sockerkaka medkardemumma, kaneloch en liten hint ingefära innan jag stoppade ner en äppelklyfta i varje "vinge"
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.