Prenumererat i omgångar på Allt om mat, Laga lätt, Elle mat & vin mfl. Men jag väljer att skippa alla namnen och bara kalla den Kycklinggrytamedädelost
1 tsk krossad rosépeppar. Gör så här. Skär kycklingfilén i bitar och bryn dem i smör i en stekpanna. Tillsätt grädde, fond, kryddor, portvin (eller saft) och soja
Nu var det längesen jag uppdaterade igen och ännu längre sedan jag delade med mig av ett recept, så då tycker jag att det perfekta come-back receptet är detta otroligt utsökta recept på KycklinggrytamedÄdelost
Kycklinggrytamed Bacon och Rosépeppar Efter en lång promenad vid ett upproriskt Medelhav, var det skönt att ha lite kycklingrester att ta hand om till lunch
Stek den i smöret tills den får fin färg, krydda den med svartpeppar och salt. Häll i milda mat (går säkert bra med annan liknande "grädde") och tillsätt sist äpple och osten
Dagens middag vart en kycklinggrytamedädelost och bacon. Smaksatte även grytan med persilja och senap, lite grann hade jag nog den här varma smörgåstårtan i tankarna när jag gjorde maten
krydda fileérna litegrann med salt o grovmalen svartpeppar, fräs de lite gyllen i en tjockbottnad gryta ta upp dem på fat, häll i lite vatten vispa ur grytan i med den smulade osten+tomatpuré+lite svartpeppar lägg i fileérna igen( täck fileerna med vatten) men inte för mycket vatten bara ,låt småkoka i en 20-25 min ta sen upp fileerna igen låt vila medans du vispar i gräddfilen,i med paprikan låt små koka 3-4 min lägg tillbaka den delade kycklinfileerna (jag delar med en gaffel)paprikan ska ha lite tuggmotstånd smaka,kanske lite mer peppar om du vill kan du ha i en ½ -1 kycklingbuljong, salt behövs inte enligt min mening då osten är salt servera till ris. bitar ädelost a 140gr st
Så nu heter den Agnetas och Annas kycklinggryta. Servera grytan med pressad potatis och sallad. Här har vi en riktig klassiker - Lenas mammas kyckling i ädelostsås
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.