12 msk
grön currypasta eller något mindre efter smak och styrka
11 msk
färsk riven ingefära
1450 g
lårfilé delad i bitar
1100 g
strimlad purjolök
1100 g
haricot verts
1300 g
fast potatis skuren i grova bitar
12 msk
hackad koriander
13 dl
hönsbuljong 2 pressade limefrukter eller 1 hel citron 3 dl kokosmjölk 2 msk grön currypasta eller något mindre efter smak och styrka 1 msk färsk riven ingefära 450 g lårfilé delad i bitar 100 g strimlad purjolök 100 g haricot verts 300 g fast potatis skuren i grova bitar 2 msk hackad korianderKoka upp buljong med limesaften och kokosmjölken. Ta i den gröna currypastan och ingefäran. Lägg ner kycklingen och grönsakerna, låt koka i ca 7-10 min, beroende på storleken på grönsakerna. Red av med lite maizena strö för att få en lite simmig konsistens. Ta i den hackade koriandern till sist och servera grytan med jasminris.
I mitt recept tillsätter jag mer grönsaker än traditionella recept anger och serverar curryn antingen som matig sopp-gryta utan ris eller ibland med ris
Häromkvällen blev det hemlagad Thaimat igen - åter kycklinggrytamed röd curryoch kokosmjölk. Receptet är väldigt likt mitt tidigare , men kokosmjölken är en light-variant och några grönsaker är utbytta Thaigryta med kyckling och röd curry 3-4 port 500 g Kycklingfilé 400 ml Santa Maria Coconut Milk Light 1 gul lök 50 g morötter 50 g Haricot verts 2-3 msk ICA Asia Red Curry Paste Tina kycklingfiléerna, skär dem i tunna skivor Skala löken och strimla den på längden Skär moroten i skivor eller gör som jag och stava den med Alligator Stek kycklingen Stek löken och morötterna, tillsätt haricot verts mot slutet av stekningen Blanda Kyckling ochgrönsaker i en stor stekpanna/gryta Häll över kokosmjölken och blanda i Curry paste efter smak Låt koka ihop Servera med ris 3-4 port
Tillsätt köttet – före de grönsaker som tar kort tid – och låt koka tills precis genomkokt. Lägg i grönsakerna före köttet om de tar lite tid att koka, som t
Låt koka någon minut och red av med vetemjöl eller maizena. Servera med basmati eller jasminris. Curry ska man alltid fräsa i olja eller smör så smakerna kommer fram mer
Rensa och skär kycklingen i mindre bitar, krydda medcurry, salt och peppar. Häll upp kokosmjölken i en kastrull och fyll upp nästan halva burkarna med vatten från kranen och skaka så du får med allt och spär ut soppan en aning (bara om du vill, inget måste)
Stek kycklingfileerna med salt och lite vitpeppar så de får lite färg och lägg ner I crockpoten. Lägg i ingefära, gröncurry, pressad lime, gurkmeja, hönsbuljongtärning, salt, socker och pressa i vitlök
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.