11 st
röd lök 3 st morötter 4-5 st kycklingfiléer, ca 600 g smör 5 dl vatten 2,5 dl matlagningsgrädde 2 st hönsbuljongtärningar 1 bit ingefära, färsk, ca 5-7 cm 3 tsk ketjap manis eller annan soja Salt, efter smak Peppar, efter smak
1 Till
servering och garnering Jasminris eller vanligt vitt ris Eventuellt ett gott bröd 0,5 kruka persiljaFinhacka löken. Skala och skär morötterna i stavar. Dela kycklingfiléerna i mindre bitar. Hetta upp smör i en gryta. Fräs lök och kyckling i smöret. Häll på vattnet och grädden. Tillsätt buljongtärningarna och morotsstavarna. Riv ner ingefäran och smaka av med soja, salt och peppar. Låt soppan koka i ca 5 minuter tills kycklingen är klar. Servera grytan med ris och eventuellt bröd. Garnera med hackad persilja.
Ingredienser Portioner. 4 4 port ris eller annat gryn 4 kycklingfiléer 1 msk smör eller margarin salt och peppar 1/2 msk timjan 2 dl crème fraiche 1/2 dl vatten 2 msk tomatpuré 1 hönsbuljongtärning eller kycklingfond (1 hönsbuljongtärning motsvarar 1 1/2 msk kycklingfond) 150 g sockerärtor 2 tomater Lägg till i inköpslistan
4 Grönsaker 800 g frysta potatisklyftor 250 g broccoli 1 msk olja salt svartpeppar Gryta 1 gul lök 250 g champinjoner 4 kycklingfiléer 2 msk smör 250 ml färdig sås (gärna favoritsås med smak av solmogna tomater) 2 1/2 dl vispgrädde Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Ingredienser Portioner. 4 600 g kycklinglårfilé 400 g morötter 2 msk smör 3 msk vetemjöl 5 dl vatten 1/2 dl vispgrädde 1 hönsbuljongtärning 2 msk ättiksprit (12 %) 1/2 tsk salt 1 dl finskuren dill 150 g strimlade salladsärter Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Har just kommit hem efter en shoppingtur med mamma och Göran till Piteå. a färsk ingefära. Jag åt en kina-rätt med kyckling och räkor i stark sås, riktigt gott
Idag bjuds det kycklinggrytamed lite asiatisk touch. Hetta upp matfettet tillsammans med gurkmejan, tillsätt ingefära och vitlök, och fräs den under omrörning
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.