Kycklinggryta med ingefära
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 4 2 röster

Ingredienser

  • 1 st röd lök
  • 13 st morötter
  • 14-5 st kycklingfiléer, ca 600 g
  • 1 smör
  • 15 dl vatten
  • 12,5 dl matlagningsgrädde
  • 12 st hönsbuljongtärningar
  • 11 bit ingefära, färsk, ca 5-7 cm
  • 13 tsk ketjap manis eller annan soja
  • 1 Salt, efter smak
  • 1 Peppar, efter smak
  • 1 Jasminris eller vanligt vitt ris
  • 1 Eventuellt ett gott bröd
  • 10,5 kruka persilja
  • 11 st röd lök 3 st morötter 4-5 st kycklingfiléer, ca 600 g smör 5 dl vatten 2,5 dl matlagningsgrädde 2 st hönsbuljongtärningar 1 bit ingefära, färsk, ca 5-7 cm 3 tsk ketjap manis eller annan soja Salt, efter smak Peppar, efter smak
  • 1 Till servering och garnering Jasminris eller vanligt vitt ris Eventuellt ett gott bröd 0,5 kruka persiljaFinhacka löken. Skala och skär morötterna i stavar. Dela kycklingfiléerna i mindre bitar. Hetta upp smör i en gryta. Fräs lök och kyckling i smöret. Häll på vattnet och grädden. Tillsätt buljongtärningarna och morotsstavarna. Riv ner ingefäran och smaka av med soja, salt och peppar. Låt soppan koka i ca 5 minuter tills kycklingen är klar. Servera grytan med ris och eventuellt bröd. Garnera med hackad persilja.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.