Ingredienser Kycklinggrytamed fänkål och soltorkade tomater För 4 personer Tillagningstid. 50 minuter 600 g kycklinglårfile med skinn* 2 msk Italiensk krydda med salt** 1 st gul lök 1 st fänkål á 200 g 30 g soltorkade tomater 3 st vitlöksklyftor 1 tsk finhackad röd chili 3 dl kokosmjölk 2 dl buljong*** 2 msk tapiokamjöl 1 tsk salt 0,5 tsk svartpeppar 0,5 dl hackad basilika 0,5 dl hackad persilja 65 g babyspenat Ghee att steka i *Du kan givetvis använda vanlig kycklingfilé om du önskar **Eller annan likvärdig örtig krydda som passar till kyckling *** Vi använde Real broth från Nyttoteket, 2 dl vatten 2 msk buljongpulver
Klipp över färsk dilloch servera. Ta fram en stor stekpanna, stek lök, vitlök och grönsaker i kokosolja och rör runt, låt dem mjukna lite och ej ta för mycket färg
Kycklinggrytamed dijon ochdill. En kycklinggryta funkar alltid, visst är det väl så. Blir dock att lägga en av dem i frysen, då lilleman ligger hemma med feber och det kan bli nån dag hemma
Kycklinggrytamed fänkål och svampFör ett tag sedan lagade jag fisk- och fänkålsgratäng och då blev jag sugen på att testa samma grund med kyckling istället för fisk
Som ni ser så serverade jag grytan med ris. Sockerärtor. Mycket enkelt och det går fort att göra. Stek kyckling, lök och svamp först och tillsätt sedan resten och krydda
fänkål,. Här tänkte jag bjuda på ett snabbt och enkelt recept på en soppa med torsk, fänkål ochdill. Häll på vattnet och ta i grönsaksbuljongen och låt sedan puttra på medelvärme tills morötterna nästan är mjuka rakt igenom, lite tuggmotstånd är gott att ha kvar
Garnera med en citronklyfta och en dillvippa. Denna förrätt blir en härlig öppning på middagen med ett par mjälla skivor färsk lax, hettan från pepparroten och syran från äpple fint ackompanjerat av en skiva smörstekt surdegsbröd med en len honungsfraiche som avrundar i gommen
Vitkålssallad med rabarber, fänkål ochdill. Den här salladen som var en av förra årets överraskningar ska vi äta ikväll, med god korv och kanske en sötpotatissallad
Lika delar hyvlad rabarber och tunt skivad fänkål med en citron-, dill- och honungsdressing. Kanske var våra rabarber för syrliga, kanske vi behöver runda av syrligheten i ursprungsreceptet mer med salt och sötma
krämig saffranspasta med fänkål, dilloch quorn. SAFFRANSPASTA MED QUORN, DILLOCH FÄNKÅL. Jag valde därför att ta en klassisk julkrydda, saffran, och kombinera med sådant som alltid faller mig i smaken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.