Dela kycklingen i 8 bitar, se metoder. Torka bitarna noga före bryningen så blir ytan vacker. Krydda dem med salt och svartpeppar.
Häll Milda i en kall stekpanna och ställ in plattan ett eller två steg under högsta läget. När matfettet slutat bubbla - bryn kycklingbitarna gyllenbruna. Lägg över de brynta bitarna i en gryta.
Tillsätt vatten, buljong, gelé, senap, ingefära och soja.
Låt kycklingen småkoka under lock i ca 25 minuter. Ta upp kycklingbitarna. Vispa ihop mjöl och Milda Mat och rör ner i såsen. Låt såsen koka ca 3 minuter under omrörning.
Lägg tillbaka kycklingen i såsen och tillsätt druvorna. Koka upp och småkoka under lock i ca 5 minuter. Rör försiktigt några gånger. Servera grytan med kokt ris, lättbrynta morotsbitar och broccoli.
Servera grytan med ris och gelé. Lägg i tomater och druvor och värm till dom blivit varma. ca 4 pers2-3 kycklingfiléer, i bitar1 gul lök, hackadsalt och svartpeppar1 ½ dl vatten1 msk kycklingfond½ msk senap2 msk svartvinbärsgele½ tsk soja1 burk creme fraicheca 10 cocktailtomater100 g gröna druvor, halveradeStek kyckligen och löken i lite smör i en stekpanna. 100 g gröna druvor, halverade
Het kycklinggrytamed chorizo. Jag håller svenskkurs för en grupp persisktalande afghaner och hjälper framför allt två unga kvinnor, med två barn var, där männen är kvar i Afghanistan
En jättegod gryta med massor av grönsaker, god kyckling och en sås som är helt fantastisk. Använd även stammen på broccolin, skala med en potatisskalare och skär i bitar
Det blev en smakrik kycklinggryta som vi åt med färsk pasta. Så en timme med hjärtat i halsgropen, när hon och de andra gymnasterna gjorde volter och annat spännande
Smaka av med salt, peppar, lime och fond. Servera grytan tillsammans med nykokt ris. Gör så här. Skär kycklingen i fina bitar och bryn den i oljan och lägg den sedan åt sidan
Så god och så enkel att laga och med ganska mycket färsk ingefära som jag älskar. Strimla kycklingen och stek i margarinet och krydda med lite salt, peppar och/eller kycklingkrydda, allt efter egen smak
Ännu en god kycklinggryta ska ni få. Blev verkligen så gott, med massa goda smaker. Skippa för guds skull inte syltlöken som ger ett härligt "crunch" tillsammans med kyckligen och paprikan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.