1 kokosflingorSkär
kycklingfiléerna i strimlor. Bryn dem i omgångar i smör i en stekpanna och flytta över till en gryta.Strö över curry, salt och vetemjöl i grytan. Rör om. Koka ur pannan med 1 dl vatten och häll det sedan i grytan. Tillsätt crème fraiche och kinesiskt soja. Koka upp och koka under lock i 5–10 minuter. Rör om någon gång under tiden. Tillsätt mer vatten om såsen är för tjock.Se att kycklingen är färdig och smaka av om det behövs mer salt och vrid över lite svartpeppar.Servera med ris och de andra tillbehören i skålar vid sidan om.
Ingredienser Portioner. 4 4 port ris eller annat gryn 4 kycklingfiléer 1 msk smör eller margarin salt och peppar 1/2 msk timjan 2 dl crème fraiche 1/2 dl vatten 2 msk tomatpuré 1 hönsbuljongtärning eller kycklingfond (1 hönsbuljongtärning motsvarar 1 1/2 msk kycklingfond) 150 g sockerärtor 2 tomater Lägg till i inköpslistan
Pressa över en halv lime och smaka av med ev mer fisksås. Fräs currypastan, vitlök och ingefära i några sekunder i lite olja i en tjockbottnad kastrull
4 4 port basmatiris eller annat ris 1 gul lök ca 600 g strimlad kycklinglårfilé 1 tsk salt 2 krm peppar 1 msk olja 1 msk curry 2 dl vatten 2 msk kycklingfond eller buljongtärning (2 msk fond motsvarar 1 tärning) 1 1/2 dl matlagningsgrädde ev majsstärkelse (Maizena) 2 msk persilja 1 1/2 dl mango chutney salt och peppar att smaka av med Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Majskycklingbröstfilé/-lårfilé 5
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.