Kycklinggryta 900 g kycklingklubbor eller 1 hel kyckling 1 msk flytande margarin eller olja salt och peppar 1 tsk curry 1 dl vatten 2 st vitlöksklyftor 1 st hönsbuljongtärning 1 dl äppeljuice, koncentrerad 2,5 dl matlagningsgrädde (15%) salt 1 msk maizenamjöl + lite vatten ev. vatten att späda med
Couscous med äpple och päron 0,5 st röd chili 1 msk flytande margarin eller olja 1 st äpple 1 st päron 2,5 dl couscous, gärna fullkorn + 5 dl vatten 0,75 dl jordnötter 0,75 dl russin salt
Pudra över curryoch strösocker och låt fräsa med en stund. Med sina få ingredienser som kycklingfilé, lök, vitlök, morot, grädde och hönsbuljong så fick den så otroligt mycket smak och blev riktigt krämig och god
Smaka av med salt ochcurry, beroende på hur starkt du vill ha det. Krydda med salt och svartpeppar. Serveras med pasta, färsk eller ”torkad” spelar ingen roll, lika gott
Middagen intogs inne i köket, men jag sprang ut på altanen och insöp lite höstluft medan jag fotograferade kycklinggrytanmedcurry, ris och gröna ärter i det sista kvällsljuset
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.