Red av kycklinggrytanmed maizena utrört i lite vatten. Kycklinggryta. Couscous medäpple och päron. Salta, peppra och pudra över curry som får steka med en stund
Lägg russinen i blöt i en kopp med kallt vatten. Skala och skär äpplena i små klyftor. Lägg ner dem i grytan tillsammans med oliver och de blötlagda och avrunna russinen och låt puttra i cirka la minuter
Häll i milda mat (går säkert bra med annan liknande "grädde") och tillsätt sist äpple och osten. Stek den i smöret tills den får fin färg, krydda den med svartpeppar och salt
Häll i löken och stek den mjuk och glansig tillsammans med kycklingen. Servera med ris. Krydda med curry efter eget önskemål, jag hade massor i ca 2 msk
Servera med valfritt, ris, sallad, bröd, Täcker upp alla dina behov. 3-4 port1-2 kycklingfilébit, i små bitar1,5 dl linser6 strimlade brysselkål (kylskåpsrens, ej nödvändigt, men gott)1 gul lök, hackad1 syrligt äpple. Häll på 4 dl vatten, paprikasallad, buljong, grädde, ingefära och låt koka under lock i 10 minuter, häll sedan ner kycklingen, russin och äpplet och låt koka i 5 minuter till. Smaka av med salt - jag tog nog 1/2 tsk minst
Het kycklinggrytamed chorizo. Jag håller svenskkurs för en grupp persisktalande afghaner och hjälper framför allt två unga kvinnor, med två barn var, där männen är kvar i Afghanistan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.