Kycklinggryta 900 g kycklingklubbor eller 1 hel kyckling 1 msk flytande margarin eller olja salt och peppar 1 tsk curry 1 dl vatten 2 st vitlöksklyftor 1 st hönsbuljongtärning 1 dl äppeljuice, koncentrerad 2,5 dl matlagningsgrädde (15%) salt 1 msk maizenamjöl + lite vatten ev. vatten att späda med
Couscous med äpple och päron 0,5 st röd chili 1 msk flytande margarin eller olja 1 st äpple 1 st päron 2,5 dl couscous, gärna fullkorn + 5 dl vatten 0,75 dl jordnötter 0,75 dl russin salt
Häromkvällen blev det hemlagad Thaimat igen - åter kycklinggrytamed röd curryoch kokosmjölk. Receptet är väldigt likt mitt tidigare , men kokosmjölken är en light-variant och några grönsaker är utbytta Thaigryta med kyckling och röd curry 3-4 port 500 g Kycklingfilé 400 ml Santa Maria Coconut Milk Light 1 gul lök 50 g morötter 50 g Haricot verts 2-3 msk ICA Asia Red Curry Paste Tina kycklingfiléerna, skär dem i tunna skivor Skala löken och strimla den på längden Skär moroten i skivor eller gör som jag och stava den med Alligator Stek kycklingen Stek löken och morötterna, tillsätt haricot verts mot slutet av stekningen Blanda Kyckling och grönsaker i en stor stekpanna/gryta Häll över kokosmjölken och blanda i Curry paste efter smak Låt koka ihop Servera med ris 3-4 port
Tillsätt äpple, buljongtärning, vatten och grädde. Salta och peppra. 11 äpple, i tärningar. Bryn lök, vitlök och kyckling 3-5 minuter, tills kycklingen fått färg. 2 Häll bort spadet från paprikan och bryn den någon minut. 3 Servera gärna med ris, potatis, bulgur eller coucous
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.