Kycklinggryta – allt i ett
Svt
Svt
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • gul lök
  • 1 vitlöksklyftor, skalade
  • 1 bacon
  • 1 lagerblad
  • 1 olivolja till stekning
  • 1 sötpotatis
  • 1 skogschampinjoner
  • 1 kycklingklubbor (gärna majskyckling)
  • 1 rödvin
  • 1 koncentrerad kycklingfond
  • 1 burkar körsbärstomater (400 g styck)
  • 1 salt
  • 1 nymalen svartpeppar
  • 1 stora svarta oliver
  • 1 ett par kvistar färsk rosmarin
  • 1 grovhackad rucola
  • 1 lantbröd1. Sätt ugnen på 200°. Skala löken och klyfta den. Skölj och ansa purjon, skär i centimeterstora bitar. Skiva vitlöken fint, strimla bacon, plocka rosmarinbladen och finhacka dem.2. Sätt en stor ugnsfast gryta på spisen på medelvärme. Fräs rosmarin och bacon i oljan ett par minuter, tillsätt vitlök, lök och purjo och lagerblad. Fräs några minuter under omrörning, utan att det tar för mycket färg.3. Skala sötpotatisen och skär i munsbitar, ansa och dela champinjonerna. Lägg allt i grytan. Ta bort skinnet från kycklingen och tillsätt den, häll i vinet och kycklingfonden och låt koka ihop lite grann.4. Tillsätt tomaterna och mosa dem lätt. Skölj ur burkarna med ca 1 dl vatten i varje och häll i grytan. Tillsätt salt och peppar, blanda om allt med en slev och lägg i oliverna (kärna ur om du vill). Värm på tills grytan sjuder sakta. Ställ den sedan i ugnen, utan lock, 75-90 min tills såsen tjocknat och kycklingköttet nästan faller av benet.5. Smaka av och servera gärna i djupa tallrikar med gott bröd och lite rucola strödd över.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.