1 lantbröd1.
Sätt ugnen på 200°. Skala löken och klyfta den. Skölj och ansa purjon, skär i centimeterstora bitar. Skiva vitlöken fint, strimla bacon, plocka rosmarinbladen och finhacka dem.2. Sätt en stor ugnsfast gryta på spisen på medelvärme. Fräs rosmarin och bacon i oljan ett par minuter, tillsätt vitlök, lök och purjo och lagerblad. Fräs några minuter under omrörning, utan att det tar för mycket färg.3. Skala sötpotatisen och skär i munsbitar, ansa och dela champinjonerna. Lägg allt i grytan. Ta bort skinnet från kycklingen och tillsätt den, häll i vinet och kycklingfonden och låt koka ihop lite grann.4. Tillsätt tomaterna och mosa dem lätt. Skölj ur burkarna med ca 1 dl vatten i varje och häll i grytan. Tillsätt salt och peppar, blanda om allt med en slev och lägg i oliverna (kärna ur om du vill). Värm på tills grytan sjuder sakta. Ställ den sedan i ugnen, utan lock, 75-90 min tills såsen tjocknat och kycklingköttet nästan faller av benet.5. Smaka av och servera gärna i djupa tallrikar med gott bröd och lite rucola strödd över.
Doppa kycklingbitarnai äggsmeten och rulla dem i panko, och lägg dem på ett smörpapper. Vispa samman ägg, majsstärkelse, citronskal, citronsaft, salt och pep-par i en bunke
Hon var så stolt över att få visa och berätta om allt de gör. Jag känner migminst sagt som ett barn på julafton när jag går här och väntar på att den ska släppas, och jag hoppas så klart att alla ni ska tycka om den lika mycket som vi gör
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.