Kycklinggratäng – recept med gnocchi
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 500 g färsk gnocchi
  • 11 grillad kyckling
  • 11 gul lök
  • 12 msk rapsolja
  • 11 förpackning strimlad grönkål, 275 g
  • 12 dl crème fraiche paprika chili
  • 11 dl grädde + vatten
  • 12 msk kycklingfond
  • 1 salt, peppar
  • 12 dl riven ost
  • 11 orange paprika
  • 11 gul paprika
  • 1 persiljaKoka gnocchin i saltat vatten enligt anvisningarna på förpackningen. Låt rinna av i ett durkslag.
  • 1 Sätt ugnen på 225 grader. Bena ur kycklingen och skär köttet i bitar. Skala och hacka löken. Fräs löken i en stekpanna med olja till löken är mjuk. Tillsätt grönkålen och fräs tillsammans, 5 minuter.
  • 1 Blanda ner kyckling, crème fraiche, grädde, vatten och kycklingfond. Låt blandningen bli varm. Salta och peppra. Rör ner gnocchin och lägg över allt i en smord ugnssäker form. Strö över osten och gratinera i mitten av ugnen, cirka 20 minuter. Garnera med bitar av orange och gul paprika och persilja.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.