1 persiljaKoka
gnocchin i saltat vatten enligt anvisningarna på förpackningen. Låt rinna av i ett durkslag.
1 Sätt
ugnen på 225 grader. Bena ur kycklingen och skär köttet i bitar. Skala och hacka löken. Fräs löken i en stekpanna med olja till löken är mjuk. Tillsätt grönkålen och fräs tillsammans, 5 minuter.
1 Blanda
ner kyckling, crème fraiche, grädde, vatten och kycklingfond. Låt blandningen bli varm. Salta och peppra. Rör ner gnocchin och lägg över allt i en smord ugnssäker form. Strö över osten och gratinera i mitten av ugnen, cirka 20 minuter. Garnera med bitar av orange och gul paprika och persilja.
Till kvällsmat testade jag att göra en fantastiskt god och krämig kycklinggratäng som jag serverade tillsammans med blomkålsris och sallad, receptet hittade jag på matplatsen
I söndags var det dags för matlådefix igen och den här gången blev det en krämig kycklinggratäng. Alltid lika smidigt med gratänger, gör sig bra i matlådan också
Den här kycklinggratäng är perfekt vardagsmat, snabb att tillaga och näringsrik. Jag kokade rött ris till min kycklinggratäng, men det tar lite extra lång tid, så vill du att maten ska vara klar lite snabbare än så, då rekommenderar jag jasminris istället, eller varför inte pasta
Mycket smak och med härlig hetta. Hur mycket hetta kan själv regleras med mängden sambal oelek. Ella ville ha nudlar till maten medan jag och Lars valde ångad broccoli och en sallad
Det är ju som det är med fotograferingen av maträtter, vissa gör sig helt enkelt bättre som smakupplevelse än vad dom gör som blickfång och dagens kycklinggratäng är just en sådan
Recept Ingredienser. Smörstek de skivade champinjonerna tillsammans med fint skivad vitlök. Jag dammsög mitt kylskåp på rester som jag kände skulle fungera i denna kycklinggratäng, det enda jag behövde köpa på affären var kycklingfilé och färsk svamp
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.