Kycklinggratängen blev grymt god och jag bara älskar ugnsbakad sötpotatis. ) Herregud, jag är så trött på kvällarna och har så mycket att fixa med så bloggandet har fått stå åt sidan några dagar
Börja med att steka kycklingen med vitlöken så det får färg runt om. Lägg sedan i paprika, zucchini, salladslöken, buljongen, krossade tomater, creme fraiche och alla kryddorna
Zucchiniröran, med eller utan crème fraiche, går också att använda som fyllning i t. Hetta upp oljan i en stor stekpanna med hög kant och tillhörande lock
Dagens lasagne blev en rejäl på tre varv majsplattor med en hel förpackning Oatly iMat förvandlad till bechamelsås med lite majsstärkelse ( OBS, iMat är inte naturligt glutenfritt, välj annan växtbaserat grädde om ni är osäker på att klara den ), grillad paprika, zucchini, champinjoner, röda linser som kokat sig krämiga i en god buljong
I denna rätt med kyckling bidrar mangon med fräschör och lite sötma. Den får dock inte koka med så den blir alldeles sönderkokt utan bara vändas ner i slutet
Tillsätt de övriga ingredienserna och smaka av med salt och limesaft. med lite salt. Stek nötfärsen i olivolja, när den fått färg tillsätter du kryddmixen och tomatpuren, låt fräsa
Servera fläskkarrén med den rostade paprikan samt zucchinin, potatisen samt melonsalsan. Ta ut paprikanoch lägg upp på fat och droppa över balsamvinäger, pinjenötter (rosta dem gärna i en stekpanna innan) samt toppa med sköljd ruccolasallad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.