Idag lyxade jag till det lite och testade att göra en lite nyttigare variant av paj som jag fyllde med rökt lamm, broccoli soltorkade tomater och fetaost och den blev väldigt populär hos herrarna i detta hus
I söndags var det dags för matlådefix igen och den här gången blev det en krämig kycklinggratäng. Alltid lika smidigt med gratänger, gör sig bra i matlådan också
Kycklinggratäng är perfekt att göra när man inte har planerat nån annan middag. Jag har ganska många rätter nu medtomater, basilika och mozzarella i mitt blogg-arkiv, men det är ju såå gott och det går alltid att variera lite till
Synd om man fastnar i salladsträsket elelr tomat & gurka när man byter ut kolhydrater, vi behöver mineraler och vitaminer från grönsaker så det är en bra investering att äta allsidigt när det kommer till grönsaker för att må vårt bästa
Mosa fetaostenmed créme fraichen. Men så fick jag för mig att skaffa ett nytt det höll i två år sen rasade det ihop totalt och jag fick ta fram min pappas igen… måste hålla med om att det var bättre förr
Stek kycklingfiléerna hela med smör, salt, peppar, chiliflakes. Hacka gul lök, bacon och paprika och ha ner i stekpannan så det får stekas med i några minuter
Fetaost biffar med soltorkade tomater. Potatissallad med sparris. Finhacka de soltorkade tomaterna. Smula ner fetaosten i färsen, viltkryddan och salta och peppra efter smak
I den här kycklinggratängen passade den också riktigt bra ihop med grovkornig skånsk senap. Doftar så gott och smakar särskilt bra ihop medtomat, ost och pasta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.