Har sett på olika bloggar att det äts ibland en rätt som kallas Flämtande Uttern, främst hos Maria. Bara namnet gör ju att man blir lite nyfiken på vad det är för maträtt egentligen, så vi bestämde oss för att testa
Bena ur och skär kycklingköttet i bitar. lägg i eldfast form. Fördela tärnad paprika över. Vispa grädden ganska tjock, blanda ner curry, chutney, sambal oelek och pressad vitlök
I avdelningen Konstiga Namn på maträtter borde Flämtande Uttern passa in. Jag har sett receptet lite nu och då, men inte gjort den tidigare, karamelliserade paprikor och söt chutney, nja
Salta, peppra och stek kycklingen till en fin färg. Rör under tiden ihop grädde, crème fraiche, mango chutney, sambal oelek och buljongtärning i en kastrull
Salta, peppra och stek kycklingen till en fin färg. Rör under tiden ihop grädde, crème fraiche, mango chutney, sambal oelek och buljongtärning i en kastrull
Till kvällsmat testade jag att göra en fantastiskt god och krämig kycklinggratäng som jag serverade tillsammans med blomkålsris och sallad, receptet hittade jag på matplatsen
I söndags var det dags för matlådefix igen och den här gången blev det en krämig kycklinggratäng. Snabbt, enkelt och gott - som vanligt när jag lagar mat alltså
Jag kokade rött ris till min kycklinggratäng, men det tar lite extra lång tid, så vill du att maten ska vara klar lite snabbare än så, då rekommenderar jag jasminris istället, eller varför inte pasta
Då var det söndag kväll igen och Timrå-besöket har åkt hem. Vi har haft en lugn och mysig helg med promenad, lite shopping, tv och mycket god mat och fika
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.