Långskurna skivor av kycklingfiléermed citronsåscréme serverat med pommes frites och toppat medräkor snabbkokta i vin, chili och vitlök garnerat med citrontimjan
Till helgen är föräldrar/svärföräldrar hitbjudna på mat och då tänkte jag bjuda på ett av middagstipsen jag fick till månadens middagstips i november som hade just saffran som tema, nämligen Livsnjutarnas saffranssåsmed rödspätta ochräkor
Täckte med sås och in i ugnen. Sedan på medräkor innan servering. Vi använde såsen vi tidigare tillagat och rullade rödspättafiléer och lade längst ned i en form
baconlindad kycklingfilémed ugnsstekt potatis. Och den här kycklingen går ju att variera hur mycket som helst beroende på vad man stoppar i, t ex med färska kryddor eller olika ostar
Mat i ugn blev ledorden och jag bestämde mig för att göra en plåt fylld med parmalindad kycklingfilé som jag fyllde med parmesanost och färsk oregano, potatis, palsternacka, röd lök och svamp
Tina och skiva/strimla kycklingfilénoch lägg i en smord ugnsfast form. Blanda samman crème fraiche, matlagningsgrädden, soyan, sambal oelek och häll över kycklingen
Smaka av med salt och ev. Servera med bröd. Vänd ner lite bladpersilja och strö resten över räkorna. Det här är bland det godaste som finns och det doftar ljuvligt
Underbart, nu tinar det med raketfart. Stora sjöar här och var. Hamburgare med bröd (Hanna kvällsjobb). Ja, två av fem kvällspass avklarade, imorgon tredje och sen de två sista i helgen
Servera ett spett per person tillsammans med en liten skål med dipsås och en limeklyfta. Vi hade räkorna till förrätt och använde resten av dipsåsen som sås till den grillade laxen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.