Kycklingfilé med crème fraiche och spenat
receptfavoriter.se
receptfavoriter.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 kycklingfiléer
  • 12 msk olivolja eller smör
  • 1100 gram färsk spenat
  • 13 salladslökar eller 1/4 purjolök
  • 11 vitlöksklyfta
  • 10,5 röd paprika
  • 11 cm röd chilipeppar eller 1 krm chiliflakes
  • 11 tsk hackad färsk ingefära
  • 11 dl kokbar crème fraiche
  • 10,5 dl vatten
  • 11 krm salt
  • 10,5 krm vit- eller svartpepparFörbered önskat tillbehör som ex. börja koka potatis, pastavatten eller ris (eller annat valfritt tillbehör). Skölj spenat och paprika. Skär paprikan i 2x2 cm bitar. Ansa salladslökarna eller purjolöken och skär i strimlor. Skala och hacka eller pressa vitlöken. Skölj och hacka chili. Skala och riv eller finhacka ingefäran. Fräs spenat, paprika, vårlök, vitlök, chili och ingefära i 2 msk olivolja eller smör några minuter i en panna med höga kanter. Ta upp ur pannan och lägg i en skål eller tallrik. Skär kycklingfiléerna horisontellt till fyra tunnare skivor. Bryn kycklingfiléerna på båda sidor i pannan med 2 msk olivolja eller smör. Salta och peppra. Tillsätt grönsakerna och vänd runt. Häll på vatten och koka upp. Rör i crème fraiche, rör om och koka upp. Smaka av med salt och peppar. Servera kycklingen med önskade tillbehör.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.